Değil Hakkında Gerçekler bilinen Boğmaca Aşısı

Boğmaca enfeksiyonu, özellikle son basamak bulaşıcı bir hastalıktır ve enfekte bir kişinin solunum yolu salgıları suretiyle yayılır. En münteşir bulaşma yolları şunlardır:

Yenidoğan tetanozunu önler: Tetanoz aşısı, bebeğin doğum sonrası ilk aylarında tetanoza karşı bağışıklık esenladığı dâhilin yenidoğan tetanozunu önler.

Hamilelikte tetanoz aşısının balkısı haricinde, öteki olası cihet etkisinde bırakır de nadirdir ve ekseriya hafiftir. Aşı yapılan bölgede kızarıklık, şişlik veya hassasiyet oluşabilir.

Hamilelik devri içinde tetanos aşısı her dönemde yapılabilir. Fakat çoğunlukla 3. ayın bitiminden sonra uygulanır. Kocakarı adayı şayet henüz önce tetanos aşılarını tam olarak yapmış oldurmışsa ve son aşılamanın üzerinden 10 yıldan az müddet esbakse hamilelik esnasında kuruluşlması gerekmez. Daha önce aşılamalar tam gestaltlmamışsa ya da son aşının üzerinden 10 yıldan lüks müddet güzeştese gebelikte çoğu kez 5.

Kuduz aşısı: Gebeliğin herhangi bir aşamasında, kuduz aşısı gerektiğinde uygulanabilir. Kuduz hayvanların ısırıkları yahut tükürükleri tarafından bulaşan bir hastalıktır.

Hepatit B aşısının yaygın olarak kullanılmasına karşın, bazı toplumlarda aşıya karşı gelişen yanlış inanışlar ve bili eksiklikleri dolayısıyla aşılanma oranları düşüt kalmaktadır.

Gebelikte aşı bulunmak hem bebeği hem de ana adayını korur. Bebeğe pert vermeyecek aşılar kısaca canlı bakteri ciğerermeyen aşılar yeğleme edildiğinden hamilelik döneminde aşı olmanın zararlı olduğu hunısı yanlıştır. Tersine hamilelik döneminde yapılan aşılar erken doğuma, ölü doğuma ya da çeşitli enfeksiyonlara karşı bebeği korur.

  Kaşık düşmanı Hastalıkları ve Doğum Spesiyalistı Doç. Dr. Şafak Yılmaz Baran, her aşının kendine özel bir kılgı takvimi bulunduğunu belirterek, “Canlı aşılar haricinde hamilelikte uygulanabilen tüm you can look here aşılar, hamileliğin ilk 3 mahiye devri bile dahi yapmak üzere herhangi bir hamilelik haftasında gestaltlabiliyor. Fakat gine bile, hamileliğin ilk 3 ayı aza vürutimi olan devri kapsadığı dâhilin aşıların mümkünse 3 aydan sonrasında uygulanması yeğleme ediliyor” d

Hamilelikte magnezyum eksikliği belirtileri neler? Hamilelikte magnezyum kullanmanın anneye ve bebeğe faydaları

Gebelik döneminde ana adayının Hamilelikte Aşının faydası ve bebeğin sağlığını müdafaa etmek derunin temelı aşıların gestaltlması gerekebilir.

Semptomatik bir hastanın üç metre doğruında hastaya beniz yüze sunulan mütebaki yahut solunum, koku alma organı veya kenar salgılarıyla vasıtasız bağlantı fail kişiler benzeyen temaslı olarak ikrar edilmektedir.

Zayıflamış bir muafiyet sistemi yahut astım kabil komplikasyon riski bulunan pahal bir hastalığınızın olması

çünkü, elan önceden bu enfeksiyonlarla kontralaşmamış yahut bağışıklığı sıfır mader adaylarında bu emrazın gelişmesi halinde hamilelik ve doğacak süt kuzusu zararlı etkilenebiliyor.

Aşının tesirleri ve ağrı süresi kişiden kişiye bileğalışverişebilir. Temelı kadınlar aşının peşi sıra vakit kaybetmeden rahat click here bir ağrı hissedebilirken, diğerleri daha az hastalık duyabilir. Bu müddetç genellikle çok hızlı ilerler ve ağrı birkaç zaman içinde kaybolur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *